Nu är det ljust igen..

Earth Hour 2012.. Släckte alla lampor förutom datorn.. fast den gick på batteri. Helt otroligt hur dåliga grannar jag har. Det lyste som aldrig förr. Har fastnat i en ny serie "Ringer", så jag har nött den hela kvällen. Morgonen började med barnkalas för Jimmy och Simon på Familjens Hus. Det gick över förväntan och tårtan var jätte god. Ska helt klart åka och fika på Miss Cake i Munksund.

Har hämtat upp väskan och börjat packa lite. Som jag längtar till onsdag även om jag är lite nojig över flygresan. Tur att det bara är en kort flygresa och inte en Thailandsresa. Även om jag lätt hade åkt dit nu på en gång. Jag hoppas att jag kan spara mina skattepengar och börja spara till en resa över jul och nyår.

Imorgon är det söndag och jag hoppas på fint väder så man kan börja dagen med en morgonpromenad. Det är Sh'bam och Bodybalande men vet inte om jag ska gå på dom. Igår körde jag Zumba men det var inte alls lika kul som passet på Step In.

Nu återgår jag till serienötandet...

Jaha.. då blev det vinter igen

Tur var väl det att jag tog en promenad på morgonen. För ska det fortsätta att snöa kommer jag hålla mig inomhus så mkt jag kan. Tog en promenad förbi Kappa idag, åh vad jag saknar det stället och mina kollegor. Vill verkligen tillbaka dit. Har inte gett upp hoppet än..

Annars känns det som "vad hände med dagen". Jag har gjort nada idag förutom kvällens Bodybalance. Fick en massa energi till småfix innan jag tog en dusch. Ser fram emot Sthlm men tyvärr krockar det med löparträningen jag hade tänkt börja på. Har inte råd att köpa både löparskort och vara en vecka i storstan. Det får bli nästa månads inköp och så får jag köra min egen löpträning. Inte lika lätt med tekniken men men.

Imorgon är det hård benträning som gäller och sen blir det Zumba. Det var en evighet sen så jag hoppas min kondition förbättrats sen sist. Annars tänker jag ha en lugn och skön fredag hemma i min ensamhet. Köpa lite godis och kolla på film.

Nu blir det "Lyckan i LA", lite kul program och dessutom får man se LA. Dit jag ska åka någon gång i framtiden. Flyttar Andreas dit blir det lite enklare med boendet.

Natti natt!

Vi ska sy och vi ska klippa..

Idag har vi haft en riktig pysseldag hos Bella. Vi (jag :P) har sytt gardiner till hennes sovrum och kök. Bella sydde ett kuddfodral. Så nu vet jag hur man syr kuddfodral :) Vet inte var timmarna tog vägen. Kan bero lite på att jag inte kan använda en tumstock... Det blev fint i alla fall. Svängde förbi Willys och handlade hem lite mat. Nu är jag utslagen i sängen. Imorgon är det Sh'bam och Bodybalance som gäller. Förhoppningsvis så kommer jag somna helt utmattad idag.

Ska faktiskt synda lite idag, var otroligt sugen på chokladkaka men sparar det till helgen. Istället så blev jag bara tvungen att göra min pannacotta för att paketet går ut imorgon. Sicken otur jag har som får mumsa det och hallon. Lite Happy Ending kan man säga :)

Ute på landet....

2012-03-27_22_23 (MMS)

Ligger i guldrummet hos Bella å Anton. Så lugnt och tyst. Ska passa på att läsa min bok "Eldvittnet". Hemma blir det bara serier tills jag somnar. Har varit och solat solarium. Gillar att det är nya rör. Ska hinna med en sväng till innan Sthlm. Har pratat med Emma idag. Längtar tills vi ses. Ska njuta av varje sekund jag får vara med henne<3

Into the night...


Nu vecka och nya tag. I fredags blev After Work med Thomas och Danne på Challenge. Helt okej mat men ett stort minus när det inte serverades någon efterrätt. Sen blev det en filmkväll hos Thomas. Såg Nyckeln till frihet, tror att det är världens bästa fängelsefilm. Lördagen erbjöd ännu mera onyttigt eftersom Jimmy fyllde 4 år. Söndagen fortsatte i syndandets tecken.. Våffeldagen, vad vore den dagen om man inte fick äta våfflor. Så jag och Thomas mumsade i oss det och min mage blev arg. Dålig som man är så blev det middag på Arbarillo. Noll träning i helgen så måste verkligen sköta mig denna vecka. Tur att Maria känner mig så hon har fixat träningskort för en vecka när jag kommer ner. Superkul och superbra :) Hoppas på att somna tidigare idag för att ligga vaken till morgonen är inte bra. Fastnade i "30 grader i Februari". Riktigt bra serie men lite jobbigt när det är så långa avsnitt. Nu ska jag uppdatera mig i BB världen sen blir det säkert någon serie till..





Some things you can't go back to, some things need left alone
Don't mess with a memories of a life passed on
Oh the tumbling reservations at the heart of my mistakes
Oh some thins you can't go back to cause you let them slip away

I don't wanna be a witness to a patch that's overgrown
I don't wanna see this house not be a home
Cause time has taken toll on what we couldn't see
No I don't wanna be a witness to tehe end of you and me

How am I gonna make each moment bettern than the last
How am I gonna make it better if I can't go back

Don't give up..

Don't give up
It's just the weight of the world
When your heart's heavy
I...I will lift it for you

Don't give up
Because you want to be heard
If silence keeps you
I...I will break it for you

Everybody wants to be understood
Well I can hear you
Everybody wants to be loved
Don't give up
Because you are loved

Don't give up
It's just the hurt that you hide
When you're lost inside
I...I will be there to find you

Don't give up
Because you want to burn bright
If darkness blinds you
I...I will shine to guide you

Everybody wants to be understood
Well I can hear you
Everybody wants to be loved
Don't give up
Because you are loved

You are loved
Don't give up
It's just the weight of the world
Don't give up
Every one needs to be heard
You are loved

Bläää

Vill inte vara förkyld, jag vill träna. Igår var jag på Bodybalance med ny koreografi. Den gamla var mycket bättre men snart kommer man känna sig hemma även i detta pass. Det tar mer på kroppen än man tror. Imorgon ser jag fram emot nya releasen av S'bam. Ska bli så kul, hörde att det kommer vara linedance från Footloose filmen :) Åh vad jag vill börja på linedance igen. Fast hur ska jag hinna det??
Idag blir det inte mycket gjort. Ska kurera mig till imorgon.

Kökssoffor är ngt speciellt

2012-03-17_09_58 (MMS)

Idag snöar det och det ogillas. Hade hoppats på en tur med skotern. Magen är mätt, snacka om att hetsäta mackor. Gäller att passa på och synda när man är här. Nu ligger jag på kökssoffan och jäser.

Lugnet..

Är i Kypas och har bäddat ner mig i sängen. Har fått låna Emmas rum och det är så tyst. Skillnad mot hemma där det alltid är störande ljud. Vi startade tidigt och åkte förbi GKs, Bränna och kyrkogården. Tände ett ljus för pappa. Det var helt omöjligt att ta sig till farmor och farfars grav. Det får bli när snön är borta. Lisa frågade om vi skulle ta isvägen över eller den vanliga. Snacka om ångestattack jag fick. Men sen kände jag att det var dags att övervinna en del av rädslan. Det gick över förväntan faktiskt. Annars har vi tagit en kort promenad, slappat och ätit middag. Jag och Lisa hade FF eftersom dom andra åkte iväg för att kolla hockeyn. Vi har myst med tända ljus, vin och choklad. Självklart med varsin dator i famnen..
God Natt!

Redan kväll..

Börja morgonen med Bodybalance var riktigt skönt. Även om vädret hade tillåtit en promenad. Carola hämtade mig på Korpen för en sväng till solariet. Där man i 18 minuter drömde sig bort till varmare breddgrader. Promenerade hem och åt min efterlängtade frukost. Denna årstid är dock inte rolig för hallen, det är som en sandlåda varje dag. Gjorde lite nytta innan jag tog en varm dusch. Sen iväg till Thomas och Hugo. Blev både fika och middag där. Nu fortsätter jag med mitt tvättande. Jag skulle behöva en trippel uppsättning av träningskläder... Kan inte någon ge mig ett presentkort på Stadium :) Nu ska jag slöa framför Top Model och även uppdatera mig i BB världen. Jag förstår inte varför jag ser men men.

Årets första grillmat..

2012-03-13_15_56 (MMS)

Började morgonen med styrketräning. Hängde en timme i receptionen med Camilla. Följde med Carola till AF. Sen hem till henne och fick en underbar massage. Även om jag bara var en testperson så var det såå skönt. Mera sånt tack :) Annars så har jag ätit årets första grillmat och det var precis lika gott som jag minns. Nu får snön försvinna och den hemska blåsten. Vill vara ute på morgonpromenader och få lite D-vitamin. Imorgon har jag egentligen vilodag men har satt larmet på kl 7. Ska köra ett pass Bodybalance eftersom jag var för slö igår och inte orkade. Sen blir det en tur till solariet.. Nu lite serienötning :)

I stormens öga..

Vad är det med vädret?? Först jätte fint promenadväder och sen regn. Nu är det storm ute så min morgonpromenad blev inställd. Helgen har varit toppen  i alla fall. Lördagen började med en långpromenad med Thomas. Vi köpte sallad på ICA och åt den hemma hos mig. När han gick så slöade jag lite framför Happy Endings. En ny serie jag fastnat i. På kvällen var det dags för min bowlingdejt. Alltid lika kul att bowla men jag förlorade... Middag på Pentryt och sen blev det bullfika hos mig. Såg lite av Mello sen gick vi på bio och såg Nobels Testamente. Den var okej men man hade lika gärna kunnat se den hemma.
Söndagen började också med en morgonpromenad. Jag och Thomas promenerade mot Degeränget och Carola. Där drack vi kaffe och kom lagom till deras korvgrillning. Helt underbart att kunna sitta ute i solen och bara njuta. Sen var jag sjukt trött men tog mig ändå iväg på Sh'bam. Såg nästa sista avsnittet av Äkta människor. Jag hoppas det blir en säsong till.
Idag har jag slöare än slöast men ikväll är det Bodybalance. Vet att jag brukar få en massa extra energi. Nu ska jag ta mig lite mat så jag får energi.

Friday.. and I'm not in Love

Morgonträningen avklarad och det kändes som en bra början på dagen. Kommer säkert känna av det i benen imorgon. Har tvättat och röjt upp lite i lägenheten. Ska en sväng till Carola och hänga lite. Annars ser jag fram emot en lugn kväll med film. Imorgon har jag bowlingdejt och eventuellt ska vi gå på bio också. Min tanke är att vara lite spontana och ta kvällen som den kommer.
Igår var jag på en föreläsning om stress. Hallå jag är ett vandrande bevis på hur stress förstör kroppen både psykiskt och fysiskt. Fast skulle vara kul att gå på en kurs i Stressrelease, för att kunna hjälpa sig själv och andra :)

Kulturell idag..

2012-03-07_13_30 (MMS)

Idag har jag för första gången varit på Piteå Museum. Det tog bara några år att ta sig dit. Annars har det blivit mycket häng med Thomas , Bella och Calle. Har druckit alldeles för mycket kaffe. Ska snart iväg på kvällens Yoga. Inte så laddad men vet att det ändras så fort jag sätter min fot innanför dörren på gymmet.

Snart är den här dagen förbi

Jag började morgonen med gymträning. Kändes som om jag behövde dämpa sorgen och min deppighet. Gick väl sådär att träna men körde i alla fall mitt program. Det känns bara som att det legat ett svart moln över mig idag. Helena kom förbi och hängde här ett tag. Fick smaka på mina favoritbullar och nej jag kunde inte låta bli. Sen låg jag bara i sängen och slöade. Ingen ork eller lust men kom mig iväg på kostföreläsningen. Det är ju inte så att jag inte vet vad, hur och när man ska äta. Kändes vissa gånger som om jag hade mer koll på dieter av alla sorter. Men ändå får man en liten spark i rumpan. Det är inte alltid så lätt att få ihop kosten med träning. Jag får framförallt inte tappa mer fett och behöver äta mer kolhydrater så jag har något att bygga av. I veckan blir det mycket tonfisk och lax. Dricker alltid proteindrink efter träningen och sen äter jag riktig mat.

Har skapat en sida till pappa på http://www.tillminneav.se/showPage.php?id=1544 Just nu är den inte betald utan det får jag göra så fort jag har råd. Kan vara skönt att kunna gå in där och tända ett ljus. Eller bara skriva ner tankar, känslor m.m.


Nu ska jag se Once Upon A Time.. kanske jag drömmer en blandning av fantasi och verklighet igen :)

Ett år av sorg och saknad pappa

Till minne

av

ASSAR ISAKSSONs

 

Bortgång den 6 mars 2011

Ett år av sorg och saknad.

Du fattas oss.


You never said I'm leaving

You never said goodbye
You were gone befor we knew it
and only God knew why,

A million times I needed you
A million times I cried
if love alone could have saved you
you never would have died

In life I loved you dearly
In death I love you still
In our hearts I hold a place 
that only you can fill

It broke my heart to lose you
but you didn't go alone
as part of me went with you
the day God took you home.

'

Det senaste året har gått fort. Har inte haft orken eller tiden till att bearbeta alla känslor. Jag tänker på dig, vissa dagar mer och vissa mindre. Har ännu inte riktigt förstått att du inte längre finns kvar. Ibland kommer jag på mig själv att jag vill ringa dig. Berätta något eller bara höra hur du har det. Dödesbesked kom några minuter för tidigt. För jag skulle ringa dig men i samma veva lämnade Patrik dödsbudet. Det var helt obegriplikt, jag skulle ju ringa dig!!

Imorgon tänder jag ett ljus för dig pappa och tränar extra hårt på gymmet. Det är ett bra sätt att hantera minnesdagen av dig. Fast jag kan inte höra dig säga " träna inte för hårt, du äter väl eller den bästa av allt är när du tyckte jag var anorektiker för att jag var lite för smal en gång..

Älska älskade Pappa <3

I carry you heart with me ( I carry it in my heart)

I am never without i (anywhere i go, you go my father

Ibland måste man helt enkelt stanna upp och låta själen komma ikapp

En dag av bullbak och städning tog på mina krafter. Qigong föreläsningen och att vi även fick testa gjorde mig intresserad av lära mig mer. Bodybalancepasset var precis vad jag behövde för att finna min inre harmoni. Det är otroligt hur ner i varv man kommer och känner lugnet. Det märks att man gått ett par gånger. Man får in rörelseran, kommer längre ner i styrkedelen, balansen börjar sätta sig. Nu är det mest hur ovig jag är som stör mig.

Qigong:


Är en träningsform som är lätt att lära sig, och den kräver ingen utrustning. Den är fysiskt inte särskilt krävande och kan utövas av de flesta personer. Den har visats ha dämpande effekt på stressrelaterade symtom.

  • Inre ro och fylls med energi
  • Bättre balans
  • Ökat immunförsvar och självläkning
  • Bättre matstmälltning och ämnesomsättning
  • Mjukare leder
Föreläsaren Maria Jalar, kom från Hälsoqliniken i Piteå. Hon kommer anorda en kurs i Qigong.




Rutiner...

Har tappat dom i helgen. Känner lite inre stress när dom så lätt kan försvinna över en helg. Ska bli skönt med måndag och en hälsovecka. Har varit dåligt med träning och ätit onyttigt. Nu är min mage arg eftersom jag tryckte i mig godiset jag hade kvar från igår.
Det har varit en massa bakande i helgen. Igår bakade jag bullar och butterkaka för att Carola med familj skulle få fika. Det gäller att passa på under helgen. Idag har jag och Bella bakat. Tur att jag inte blir så sugen när jag bakar själv. Har en del bullar i frysen och dom får ligga där ifall någon kommer på fika. Funderar faktiskt på att prova baka chokladbullar och wienerbrödsbullar i veckan. Bara för att jag har alla ingredienser hemma.
Imorgon inleds hälsoveckan på Korpen...
Måndag: Qi Gong Inspirationsklass och Bodybalance
Tisdag:Mitt program och Kostföreläsning
Onsdag:Yogainspiration
Torsdag: Stressrealese föreläsning
Fredag: Gymmet eller pass
Lördag: Gymmet
Söndag: Sh'bam
Så denna helg avslutar jag med att titta på Äkta Människor :)

Färdiga och goda

2012-03-04_12_30 (MMS)

Färdiga och goda

Åh skjuts in i ugnen :)

2012-03-04_12_08 (MMS)

Åh skjuts in i ugnen :)

Solbullar..

2012-03-04_11_44 (MMS)

Solbullar..

Mums..

Inte lätt att hitta mat att äta på grund av min allergi och min känsliga mage. Idag testade jag något nytt och har helt klart hittat en favorit. Tonfisk har alltid varit "träningsmat" för mig och man tröttnar fort. Det ska gå fort och lätt att röra ihop lite mat när man kommer från träningen. Jag kokade råris till och värmde upp tonfisken. Mums är rätt ord. Nu ska jag testa alla andra smaker som finns. Funkar även med pasta :)
Har varit på Sh'bam på morgonen. Det är så kul och man blir glad i hela kroppen. Min kondition är katastrof men det finns även hopp för den. Nu inväntar jag kvällens Bodybalance :)

Pimpa upp mitt badrum..

Jag har för mkt "tjej"grejer och för lite förvaring i mitt lilla badrum. Men så här mitt i natten får man idéer och tar fram måttbandet. Det kanske är lite tråkiga badrumsmöbler men går säkert att pimpa upp lite.
Dessutom skulle det lugna mina nerver. Så mycket lättare att organisera alla saker. Kunna gömma sånt som man inte alltid använder. Så IKEA tripp får det bli snarast!
RSS 2.0