Utan jobb

Har inte haft så mycket att skriva senaste tiden. Jag har levt i ännu en ovisshet men nu har jag det svart på vitt. Uppsägningen var ett faktum, inte oväntat men ändå jobbigt. Manpower har inga uppdrag just nu och kan inte ha oss kvar. Kändes så jobbigt att behöva säga hejdå till alla på Nordea idag. Vad ska man nu göra? Konstigt att vakna upp på måndag och inte ha ett jobb att gå till. Nu blir det söka jobb och planera eventuella studier.
Har en månads uppsägningstid och har garantilönen under tiden. Hoppas verkligen att det dyker upp något jobb som man kan söka och även få komma på intervju till. Igår bjöd jag och Carola på hembakat som var mycket uppskattat.
Sitter och väntar på min skjuts till Luleå. Ska umgås med Linda hade jag tänkt för förra helgen hann vi inte träffas alls. Imorgon ska jag till frisören, Sax och Maskin. Spännande ska det bli men har ingen aning om vad jag vill göra. Så nött som det är nu så kommer det behövas klippas ganska så mycket.
Har packat väskan med en partyoutfit för man vet aldrig vad som händer...

DAGENS VISDOMSORD
De känslor du har inom dig i dag, är de som skapar din morgondag.

Oro skapar mer oro. Bekymmer skapar fler bekymmer. Sorgsenhet skapar mer sorgsenhet. Missnöje skapar med missnöje...

OCH...

Glädje skapar mer glädje. Lycka skapar mer lycka.  Inre frid skapar mer inre frid. Tacksamhet skapar mer tacksamhet. Vänlighet skapar mer vänlighet. Kärlek skapar mer kärlek.

Det du behöver göra är ett inre arbete. För att förändra din värld behöver du bara förändra de känslor du har inom dig. Visst är det enkelt?

Present från finaste Carola

2011-03-31_15_14 (MMS)

Present från finaste Carola

Comfort hotell

2011-03-26_04_05 (MMS)

Comfort hotell

Update

Nu är det söndag och man har ställt fram klockan 1 timme. Ingen fara just idag eftersom jag fått sova mer i natt än i fredagsnatt.
I fredags blev den en krogrunda för mig och Andreas. Vi började kvällen på Allstar, gick till Invit och drack drinkar. Erik och Charina kom dit och vi var kvar där ett tag sen vidare till Olivers för att dansa. Pratade om efterfest hos E och C men helt plötsligt var dom borta. Klockan var efter 03, lamporna tändes i taket.

Jag insåg att min nattbuss hade gått och Andreas sovplats åkt hem.. Så hotell var lösningen. Fast det var lättare sagt än gjort. Statt var bokad, Quality var bokat så vi tog oss till hans jobb för att fundera lite. Ringde Comfort och dom hade ett rum ledigt. Vi tog en taxi dit och checkade in. Så skönt att bara krypa ner i en säng med fluffiga täcken. Sen var det lite budget rum utan minibar men men. Det löste sig iaf:)
Det var dock lite segt att gå upp och äta hotellfrukost. Vi somnade efter 07 så blev lite för lite sömn.

Igår var det tänkt att ha partaj igen, var sliten och bakis. Mamma skjutsade mig till Micke där Andreas var. Satt och drack vin och sen tog vi en taxi till hans jobb. Vi gick till Olivers, var där 10 minuter och drack vatten. Sen tillbaka till Andreas jobb. La oss i varsin soffa och somnade till lite. Ringde mamma som fick hämta mig.

Ikväll är det bio men först ska jag slappa framför någon film.

SMS-inlägg

2011-03-25_19_12 (MMS)

Luleå under helgen.. Så skönt med fredag. ...

Luleå under helgen.. Så skönt med fredag. Ännu bättre att jag fick lifta med Andreas å Martin. Fick skjuts nästan till dörren. Kramats med Rasmus och tog mig en varm dusch. Fryser in i benmärgen. Nu sitter jag på bussen till stan. Ska möta upp Ante för att äta på Allstar. Sen blir det lite party. Uppvärmning för morgondagen..

Middagsdejt

Ännu en dag avklarad.. det går segt på jobbet. Arbetsmoralen är inte den bästa. Tur att vi har en chef som förstår. Känns inte alls kul att sluta nästa vecka. Nu när man verkligen blivit "en i gänget" så ska man sluta. Hur som helst har vi bokat upp en avslutningslunch nästa vecka. Ska även ta en AW i maj, hoppas det blir av och inte rinner ut i sanden.

Ikväll har jag haft en dejt med Vicky. Det är kul att man har vänner som finns där. Oavsett om man inte pratar varje dag eller inte ens varje vecka. Det spelar liksom ingen roll för när man väl träffas så är det som tiden stått stilla. Hennes son Joel hade frågat efter mig. Jag måste ha en speciell känsla för barn. För det är som om alla barn faller för mig:)

Har packat inför helgen, inte lätt med klädvalet för utgången på lördag. Inget sitter som förut, man har blivit mer bekväm och vill inte visa så mycket hud. Inte lätt när de gamla partykläderna är små, tighta och det inte mycket tyg..

Nu ska jag kolla på en till avsnitt av serien "Blue Bloods"

Födelsedagsfirande

2011-03-23_18_01 (MMS)

Igår var det Jimmys 3-årsdag. Alltid lika kul att se barn öppna sina presenter. Fick jätte god middag och go fika. Idag fick jag höra att Carolas son Simon sagt att jag är hans bästa kompis. För vi pratar så mycket. Hur gulligt är inte det? Det värmer i mitt hjärta. Jag älskar barn!

Då vet jag...

Alltså.. jag ska kyssa 22 män ( det är gjort för länge sen), haft fyra längre relationer ( avklarat) och fått mitt hjärta krossat fem gånger ( nja inte riktigt där än). Så vad betyder det??

Står även att det flesta har träffat rätt prins/prinsessa innan dom fyller 30. Okej jag fyller 36 och prinsen känns långt borta. Samma sak gäller även min längtan efter barn. Känns hopplöst i båda fallen. Ingen prins = inget barn. Lite moment 22 där... kanske är min enda utväg en resa till Danmark. Fast då när allt är klart dyker väl drömprinsen upp och jag är redan gravid eller?!



http://www.aftonbladet.se/wendela/article12746527.ab

Ny byrå till sovrummet

2011-03-20_18_59 (MMS)

Blir perfekt till underkläder och småsaker..

Luleå äventyr...

Vaknade tidigt imorse med huvudvärk så blev ingen sovmorgon. Låg och drog mig i sängen sen tog jag en dusch och gjorde mig klar. Blev upphämtad av Carola och Niklas för en tripp till Luleå. Först och främst var det presenter till Jimmy och Simon. Hade även turen att jag fick ta med mig en byrå hem från Jysk. Önskar bara att jag hade fått lön för då hade jag även köpt hem handtag till köket.

Fick en middagsinbjudan av Lisa och det tackade jag inte nej till. Mumsigt älgkött, potatisgratäng och god sås... muummss. Sen följde Lisa med mig hem och hjälpte mig att skruva ihop min byrå. Jag säger bara Jysk.. att det alltid ska vara fel och besvärligt att få ihop deras möbler.

Jag och Lisa har surfat runt på inredningssidor och lite baksidor. Vi bestämde innan jul att vi skulle baka Macarons men har inte gjort det än. Fast snart ska vi ha en bakdag.

Nu ska jag slappa i sängen och kolla på film och kanske någon serie.

Choklad cravings...

Jag blir snart tokig på mitt sug efter godis och då helst choklad. Spelar ingen roll om jag äter frukost, mellanmål och lunch osv.. Vill ändå ha choklad efteråt. Jag är sockerberoende det är ingen tvekan om det. Visst det är ett substitut för det jag saknar i mitt liv... Vill bara att jag ska slippa detta sug.

Det var en extra lång dag på jobbet idag. Ont i kroppen och kände mig allmänt sliten. Följde med Carola hem för att roa Simon och Jimmy medans hon skulle få något gjort. Blev inte så mycket när det kom saker emellan. Gulliga Lisa hämtade mig och körde hem mig. Var nära att följa med till ICA men av en enda anledning.. CHOKLAD! Stoppade mig själv men det kändes hårt. Fast som Carola sa" Du ska ju ändå baka Bountybollar".. japp kanske redan i helgen.

Choklad på olika språk...

Chocolate - cioccolato - çokollatë - suklaalla - 巧克力 - coklat - cokelat - čokolada

P.S Californication.. En riktigt bra serie men.. David Duchovny han påminner om PALTSKALLEN J och jag blir bara irriterad. Jag som älskar den serien FAN!!

Lite off

En dag till på jobbet avklarad. Har även städat och gjort matlåda till morgondagen. Det har varit många telefonsamtal idag angående pappas dödsannons. Det tar på krafterna och humöret. Vill att den ska vara perfekt kosta vad det kosta vill. Han förtjänar det bästa.

Jag inser verkligen vilken skillnad det gör att börja dagen med en morgonpromenad. Känner mig mycket piggare och gladare när jag fått promenera. Promenad =  lyckopiller sa min psykolog och jag håller med. Imorgon blir det en morgonpromenad oavsett väder. För imorgon är det torsdag och då har vi en halvtimme friskvård på jobbet. Usch det känns surt att det inte är så många jobbdagar kvar på Nordea. Vad händer sen? Gillar inte ovisshet oavsett vad det än gäller.

Ser fram emot en lugn skön helg. Håller tummarna att jag inte åker på mammas influensa. Har ont i halsen och det bådar inte gott. Peppar peppar....

"Gör det roliga först. Det tråkigare blir mindre tråkigt, när ingenting roligt väntar."

Till det bättre

Det känns som lugnet efter stormen börjar närma sig. Fast vågar inte riktigt känna mig lugn. Vill bara att vi kan göra en fin dödsannons och ett avsked som vi alla är nöjda med. Kan bara inte sluta tänka på pappas sista tid i livet. Vad tänkte han, hade han ont, var han rädd eller såg han ljuset i tunneln. Vill bara få veta om det fortfarande hade funnits hopp om att han fått leva vidare.

Känns skönt att få kontakt med Emma via skype. Det är en tröst i allt sorg att få höra att hon har det bra. Saknar henne så mycket och längtar tills vi ses.

"Vårt dilemma är att vi hatar förändringar, samtidigt som vi älskar dem. Det vi vill är att saker och ting ska förbli som de är men ändå bättre"

En vecka av sorg och saknad...

och fler blir det... Det har redan en gått en vecka. En vecka med sorg, saknad och ett hav med tårar. Det har varit skönt att få umgås med familjen i helgen. Även fast vi vände vår sorg till ilska. Jag hade behövt mammas kramar men ville inte riskera att få influensa. Det var jobbigt att se hur hårt det tar på henne. Jobbigt att höra henne säga att "jag aldrig får träffa pappa igen". Nu när jag skriver släpper alla spärrar och jag kan gråta igen.

Du finns i mina tankar
Du finns i mitt hjärta
Mina minnen utav dig
kommer aldrig suddas ut

Familjen

Är viktig och speciellt nu i denna sorg. Jag är i Luleå hos brorsan och har fått god middag, efterrätt och massa gott. Kvällen har varit lite upp och ner. Sorg blandad med ilska. Telefonsamtal till mamma och min andra bror. Alla samtal har handlat om vår äldsta bror. Det är tragiskt för nu så behöver vi alla varandra. På grund av att han valde helt fel fru och mamma till sina barn så har vi tagit avstånd från honom. Han precis som pappa har blivit förändrad med tiden. Det är inte den bror vi växte upp med. Jag minns när han var beskyddande och kallade mig "pillis" och hans lila Bubbla. Allt var bra tills han träffade henne. Jag hatar henne och hon har tagit vår storebror ifrån oss.

Allt detta bråk och tjafs gör att begravningen känns mörk. Inte för att vi måste ta farväl ut av pappa utan för att  det kommer finnas så mycket ilska. Jag vill ha en ljus begravning med mycket kärlek. Vi ska finnas där och ta farväl av vår älskade pappa. Finnas där för varandra i denna jobbiga period vi måste gå igenom.

Varför kan allt inte bara vara som förut??

Pappa pappa

Du finns i mina tankar hela tiden. Dag som natt och tårarna bränner bakom ögonlocken. Försöker hålla tillbaka men vet att jag måste få gråta. Det känns så konstig att prata om att du fanns... jag vill att du ska finnas. Det har tagit så hårt på oss syskon och även mamma. Jag kan inte sätta mig in i hennes situation. Dom träffades när hon var 16 och höll ihop i en evighet. Han var hennes första stora kärlek. Den kärleken glömmer man aldrig oavsett vad som än händer med tiden.

Pappa jag saknar dig!

A walk down the memory lane

Promenerade hem från jobbet idag. Under promenaden försökte jag stärka mig själv. Hade planerat att gå ner i källaren och leta efter kort på pappa. Det var lättare sagt än gjort. Har kartonger med kort och ingen som helst ordning. Kanske borde ta det som ett terapijobb att försöka organisera dom på något sätt. Hur som helst så hittade jag inte några nyare kort på pappa men det svartvita jag tänkt på.

Blev faktiskt inte så jobbigt eftersom jag fick en nostalgitripp flera år tillbaka. Från 90-talet och framåt. Min tid med Emmas pappa, skolavslutningar, jag som liten, resor, massor med kort på Emma som liten. En hel del partykort som man helt glömt bort. Tog i alla fall upp korten från mina resor med Maria. Så vi kan ha något att skratta åt när hon kommer upp.



Pappa var verkligen stilig och mamma så vacker:)



En glad tjej men mamma var inte så nöjd. Jag var finklädd och redo för fotografen men då tog jag saxen och fixade till min lugg...

Kom nu Singoalla så går vi...

Det var något pappa sa till mig när jag var liten. Jag var väldig bestämd redan som liten vad jag skulle ha på mig. Hade dock ingen koll på mode och färger då. Lager på lager och alla möjliga färger. Pappa orkade bara inte så han sa då " Kom nu Singoalla så går vi".  Såg ut som en zigenarflicka typ Katitzi..

Jag har hållt inne så mycket känslor idag och försökt blockera. Nu när jag kom hem och slappnade av kom tårarna. Att skriva om pappa gör så ont och jag vill bara ta upp telefonen och ringa honom. Pappa var envis och hade ett hett temperapent. Det ärvde jag av honom. Fast i många lägen vann min envishet över honom. När vi åkte ut till landet, ca 7 mil så hade jag glömt min snuttefilt. Hade kommit ungefär halvvägs och det var bara för han att vända.

Hur ska man orka med denna sorg. Jag bär fortfarande på sorg efter att jag förlorade Killen min bebis. Två år har gått och saknaden är enorm. Nu byggs det på med sorgen och saknaden efter pappa.

Hur går man vidare? 

I själens hjärta
ska vi finna en famn,
fast vi befinner oss
i tomhetens land.

En bro att bygga
med en rosenbarriär,
till dig som vi alltid
håller kär.

Ompysslad

Det har varit en lång dag. Har försökt stänga av alla känslor på jobbet. Det har inte varit lätt när mina tankar cirkulerar runt pappa. Det har varit skönt att ha Carola nära hela dagen, fått prata och även sitta i min egen värld. Gulliga kollegor och chef som frågat hur jag mår och beklagat sorgen. Nu är jag hos Carola och har blivt ompysslad. Fått middag och snart blir det semlor.

Lite mer smärta

Jag har varit hos Ortopeden idag. En liten stund fick jag tänka på annat. Om det är som han tror har jag en slemsäckinflammation i axeln. Eftersom jag haft ont i så många år har det blivit kroniskt. Fick en spruta som gjorde så ont. Kändes som armen skulle sprängas. Man brukar säga att en smärta tar bort en annan. Ja en liten stund så fick jag tänka på annat. Nu ska vi vänta 1-2 veckor sen ska jag tillbaka dit. Då ska vi bestämma om det blir en titthålsoperation. Jag hoppas bara att det är så och att jag snart kan slippa all värk.

Lisa kom hit med tröstgodis igår.

2011-03-07_14_54 (MMS)

Lisa kom hit med tröstgodis igår. Precis vad jag behöver nu. Har ingen större matlust, vet inte alls vad jag är sugen på. Vet bara att när man mår dåligt ska man äta precis vad man vill. Just nu är det choklad och Pepsi Max.

En tröst i all sorg jag bär

2011-03-07_14_34 (MMS)

En tröst i all sorg jag bär

Blommor från Maria

2011-03-07_14_34 (MMS)

Interflora ringa och sa att jag skulle få blombud. Min första tanke var Maria. Pratade med Linda på vägen hem från Ortopeden och när jag kom hem stod blommorna utanför dörren. Det värmer i mitt hjärta. Önskar bara att Maria fanns närmare.

Tid att sörja

Det känns som om jag är fast i en mardröm. Har vaknat flera gånger under natten och varje gång har jag insett att min älskade pappa inte finns mer. Svullna ögon avslöjar hur ont detta gör. Jag försökte göra en dödsannons men kunde inte tänka klart. Har skrivit så många men att skriva min egen pappas är något så fruktansvärt jobbigt.

Jag ser framför mig ett svartvitt kort på pappa. Han var så snygg, såg ut som en filmstjärna. Jag förstår att mamma föll för hans charm. Det kortet ska jag hitta och rama in för att minnas honom. Hur ska jag orka ta mig utanför dörren idag? Ska till ortopeden, får gömma mig bakom svarta glasögon. Huvudet värker, hjärtat värker och tomheten är total.

Jag vet att man måste få tid att sörja och förhoppningsvis läker tiden alla sår. Just nu känns det helt hopplöst och jag vill bara spola tillbaka tiden.

Terapiarbete...

2011-03-06_21_31 (MMS)

Terapiarbete... Jag hade precis börjat fixa med den när jag fick det det där samtalet ingen vill ha. Nu kommer jag alltid bli påmind att jag förlorade min pappa när jag ser på lampan. Vakna varje dag och det första man ser är lampan.

Min pappa

Har lämnat jordelivet idag. Det känns helt overkligt även fast jag inom mig känt att slutet var nära. Han var min pappa och jag har alltid varit pappas flicka. Han fanns där innan spriten blev hans bästa vän. Jag har bra och dåliga minnen av min pappa. Just nu kan jag inte tänka på det som var dåligt. Han fanns där när jag behövde hjälp med Emma när hon var liten. Jag vet att jag egentligen förlorade min pappa för många år sedan. Det var inte han jag träffade i Tumba Centrum och fikade med. Det var någon helt annan person. Han har alltid varit lik Arne Weise. Varje jul när man såg Arne på tv tänkte jag på likheten med pappa.

Mina tårar rinner och det gör ont i hjärtat. Jag skulle ringa honom idag men jag hann inte. Mitt sista samtal med honom förra veckan avslutades i alla fall med "Jag älskar Dig!" Jag hoppas att han inte fick lida och trots allt visste att vi älskade honom. 

När vi förlorar någon vi alla måste sörja
Ett nytt liv utan dig vi alla måste börja

Ett liv där du inte längre finns
Men dig med kärlek vi alltid minns

Ditt minne lever vidare med oss varje dag
I våra egna liv vi nu får ta tag

För att sörja kommer vi alla få göra igen
Tills den dag vi ses igen

Jag älskar Dig pappa!

R.I.P Pappa




Tears in heaven


Would you know my name
If I saw you in heaven
Will it be the same
If I saw you in heaven
I must be strong, and carry on
Cause I know I don't belong
Here in heaven

Would you hold my hand
If I saw you in heaven
Would you help me stand
If I saw you in heaven
I'll find my way, through night and day
Cause I know I just can't stay
Here in heaven

Time can bring you down
Time can bend your knee
Time can break your heart
Have you begging please
Begging please
Beyond the door
There's peace I'm sure.
And I know there'll be no more...
Tears in heaven

Would you know my name
If I saw you in heaven
Will it be the same
If I saw you in heaven
I must be strong, and carry on
Cause I know I don't belong
Here in heaven

Cause I know I don't belong
Here in heaven

Då ska vi se..

Det blev en lång men trevlig dag för mig och Carola. Sov ganska så bra där nere i den mörka källaren. Låg och drog mig efter att klockan ringt men sen hör jag en ljuv stämma "god morgon god morgon, hör fåglar sjunga glatt". Det var härliga Carola och då insåg jag att det bara var att stiga upp. Åt lite frukost fixade till frisyren lite sen var vi på väg till IKEA.

Vi två pratar på som vanligt och ja det kändes som söndagstrafikanter i trafiken.. det ska gå fort fort. Carola kör och vi pratar om poliskontroller, jag säger "självklart jag håller koll". Plötsligt ser vi någon person med mörka kläder. Jag tänker ngn som är ute med hunden, Carola tänker ngn som är ute med skotern.. OJ ack så fel vi hade. Det var farbror polisen, vi hann se polisbilen gömd bakom en stor snöhög. Ingen fara vi körde förbi som två oskyldiga flickor.

Vi fikade på IKEA sprang runt och hittade lite av varje. Som vanligt när man är i Haparanda måste man även gå igenom affärerna bredvid. Tog en lunch på MAX och hann även med Rusta i Happis och ÖB i Piteå. Det bästa av allt vi lyckades att få in min bokhylla i bilen och få upp den i lägenheten. Starka tjejer!!

Lite kul med mig och Carola. Insåg att vi klickade redan andra dagen på jobbet. Vi har separationsångest.. Okej det är inte så kul men vi är som siamesiska tvillingar eller Piff och Puff. Känns konstigt att om en månad kanske vi inte träffas varje dag.

"Lyckan ser alltid liten ut när du håller den i dina händer, men släpp den, och du inser genast hur stor och dyrbar den är"

Lite IKEA... Och några tusen fattigare.

2011-03-05_12_23 (MMS)

Lite IKEA... Och några tusen fattigare.

Snön...

håller på att försvinna och det är 3 grader ute. Nu går vi mot ljusare tider och bättre promenadvägar.
Kändes lite snopet att införskaffa sig ett par broddar för att jag ramlade igår på vägen hem. I morse så var det sandat och jag fick inte alls testa om dom funkar.

Nu har jag gått till jobbet hela veckan och känner mig verkligen motiverad att fortsätta. I helgen blir det dock lite vilohelg eller om man nu räknar med IKEA som någon lugnt. Ska snart bli upphämtad av Carolas äkta hälft för att äta middag och sova över hos dom. Upp med tuppen ska vi imorgon.

Kommer vara rätt så trött när man kommer hem, så blir nog soffläge framför Melodifestivalen. Söndagsplanen är att kolla på Vasaloppet medans jag fixar med IKEA sakerna jag köpt. Kvällen kommer jag spendera hos Tolvan och se film.

"Godhet gör förvisso inte människorna lyckligare än lycka gör dem goda."

RSS 2.0